• Brompton T Line

Brompton T Line

BROMPTON T LINE SUPERLIGHT


 MAKKELIJK (ER) MEE TE NEMEN.

Alles gloednieuw behalve het vouwsysteem.

Het geheel nieuwe Brompton T Line ultra superlight titanium frame. Meer dan 150 speciaal ontworpen componenten om gewicht te besparen. We zijn drie jaar lang obsessief bezig geweest met materiaalkeuzes en grondige tests. Alles gloednieuw behalve het vouwsysteem. Daar was Andrew Ritchie, onze oprichter, 40 jaar geleden al door geobsedeerd. Enkel verfijnd en nooit veranderd. Het origineel en nog steeds het beste.

Het volledig opnieuw ontworpen T Line titanium frame weegt 37% minder dan de volledig stalen variant en is net zo sterk.

Met zijn 7,45 kg is de T Line vergelijkbaar met een carbon racefiets. Toch kan iemand van 110kg er zonder problemen en comfortabel op rijden. Bovendien is hij bestand tegen de harde omstandigheden in de stad.

SUPER LICHT. SUPER SNEL.

Laat de racefiets doordeweeks thuis. Maar geniet van de uitstekende rijkwaliteit van een lichtgewicht vouwfiets. En die je echt overal mee naartoe kunt nemen.

Compacte aandrijving, volledig opnieuw ontworpen.

Niets rijdt zo fijn: de geheel nieuwe* aandrijving. Ontworpen om zo compact en licht mogelijk te zijn en toch optimaal te presteren in de stad. Het carbon crankstel zorgt voor een grotere krachtoverbrenging. De 60 gram lichte derailleur zorgt voor soepel schakelen in een kleine behuizing. De nieuwe overbrengingsverhouding werd getest van Amsterdam tot San Francisco is afgestemd op stadsomstandigheden.

carbon zadelpen.

De eerste fiets ter wereld met een met staal beklede carbon zadelpen. We weten het omdat we het hebben uitgevonden.

Gewone carbon zadelpennen zijn stijf, sterk en licht van gewicht, maar ze zijn niet bestand tegen het dagelijkse gebruik van een Brompton. Daarom hebben we een nieuw procédé ontwikkeld om de beperkingen van koolstof te compenseren met een stalen omhulsel van 0,3 mm.

Het resultaat: een superlichte zadelpen die bestand is tegen alle weersomstandigheden, slijtage van het vouwen en belasting tot 110 kg.

Elk detail is doordacht

Sneller op te vouwen, gemakkelijker te dragen. We hebben elke interactie met de opgevouwen fiets bestudeerd en verbeterd.

Nieuw: zelfinstellende scharnierklemmen, altijd startklaar. Een veerbelaste stuurvergrendeling die moeiteloos sluit met een klik. Rolwielen met een grotere diameter voor een beter rolcomfort – een carbonzadel met een geïntegreerd handvat om de fiets makkelijker te dragen.

Niets vouwt zoals deze Brompton, zelfs andere Bromptons niet.

Echt rijplezier

Het rijgevoel van Brompton was altijd al aangenaam en nu is het in alle opzichten zelfs verbeterd.

Carbon cranks en titanium trapas zetten je kracht om voor een snellere rit. Titanium is van nature schokabsorberend en effent zo als het ware het wegdek. De voorvork uit één stuk en het bredere stuur (beide uit carbon) maken de fiets stijver en nog responsiever. Met deze fiets beleef je echt plezier aan het rijden.

Klaar om door de stad te zoeven?