•  5 beste stations voor een trein-fietscombinatie met de Brompton in Nederland!

5 beste stations voor een trein-fietscombinatie met de Brompton in Nederland!

Het hebben van een vouwfiets is ideaal om mee te vervoeren in een trein. Allereerst kost het geen extra geld en ten tweede zijn ze makkelijk mee te nemen. Doordat het makkelijk is om ermee te reizen, geeft het de optie om op prachtige bestemmingen te komen in Nederland via de trein om vervolgens met de vouwfiets de omgeving te ontdekken. Wij hebben voor u de 5 beste stations geselecteerd voor een prachtig fietsavontuur in de Nederlandse natuur.

5. Winterswijk

Dichtbij Winterswijk bevindt zich het prachtige Bekendelle-route, een route door het prachtig moeras-bosgebied van Bekendelle. Vooral vogelspotters kijken hun ogen uit, vanwege de talloze verschillende prachtige vogels die te vinden zijn in het Bekendelle-bos. Verder met het Keunenhuis en de oude watermolen Berenschot is er ook genoeg bezienswaardigheden te vinden in dit bos, vervelen is dus geen optie.


4. Nieuwekerk aan den Ijssel

Naast Nieuwekerk aan den Ijssel zijn de Rottemeren te vinden, een prachtig rustig gebied met een aantal authentieke Nederlandse elementen. Wissel een prachtige fietstocht af met een frisse duik in de Rottemeren. Verder is er ook een optie om te kanoën. Rottemeren dankt zich naam doordat de meren verbonden zijn aan het riviertje de Rotte, wat zorgt voor een prachtig plassengebied dichtbij de steden Gouda en Rotterdam, waar je achteraf heerlijk kan eten. 


3. Voorhout

Een prachtige tocht door tulpenvelden? Dat is toch iets alleen voor toeristen? Wie dat denkt heeft het mis. Tulip land dichtbij Voorhout is een prachtig plaatje en ideaal voor fietstochten. Bij het fietsen door deze omgeving, vergeet niet om de panorama Tulipland van Leo van den Ende te bezoeken. Dit is een kunstwerk van 62 meter lang en 4 meter hoog, waar men al sinds 1997 mee bezig is. Verder kent het gebied meerdere mogelijkheden om een lekker bakje koffie of een goed kopje thee te drinken.


2. Veenendaal-West

Minder dan een kilometer ten westen van Veenendaal licht het prachtig natuurgebied Heuvelrug. Dit gebied is voorzien van verschillende fietsroutes. De fietsroutes brengen je in een prachtig natuur en geeft je de kans om verschillende herten van dichtbij te spotten. Ook voor klim-liefhebbers is dit gebied ideaal met aan de noordzijde van dit gebied de Amerongse Berg. Een aanrader voor een prachtige fietstocht is om de weggetjes tussen Leersum en Doorn mee te pakken.


1. Heeze

Met de Stabrechtse Heide, Leenderbos en grote heide, Somerensche heide en de Brugse Heide dichtbij, is Heeze de absolute topbestemming om heen te gaan met de trein voor een fietstocht. Naast dit prachtig natuurgebied, kent het gebied ook prachtige bezienswaardigheden, zoals het kasteel Heeze en Den Evert. Maar ook de dorpen in deze omgeving zijn een bezoekje waard, zoals Sterksel en Someren.